• Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

    Get Adobe Flash player

fa o schimbare

RECICLAREA este una dintre principalele preocupari globale actuale in domeniul protectiei mediului inconjurator si a reducerii consumului de resurse naturale. Cu totii trebuie sa fim responsabili si sa contribuim la protejarea naturii si a resurselor sale pentru a trai si a ne dezvolta intr-un mediu sanatos, curat si mai putin poluat!

De aceea, Fundatia PRAIS te invita sa participi la campania nationala de educare ecologica „Lumea ta? Curata!”, care te va ajuta sa intelegi cat de importanta este protectia mediului inconjurator si cum poti contribui la aceasta in toate situatiile intampinate in viata de zi cu zi – acasa, la scoala, in parcuri, pe strada, in vacante etc.

Totodata, campania “Lumea ta? Curata!” te va ajuta sa-ti formezi obiceiul de a colecta selectiv deseurile de ambalaje reciclabile, atat la scoala, cat si acasa, in vederea reciclarii acestora.

NU UITA! PRIN RECUPERAREA SI RECICLAREA DESEURILOR DE AMBALAJE:

  • se reduce poluarea si se conserva resursele naturale – principalul avantaj al reciclarii il reprezinta protejarea resurselor naturale si prevenirea poluarii aerului, apei si solului, prin utilizarea in procesul de fabricatie a materialelor rezultate din reciclare, si mai putin a resurselor primare.
  • se conserva energia – este necesara mult mai putina energie pentru a transforma deseurile reciclate in produse noi, comparativ cu utilizarea in procesul de productie a materiilor prime brute.
  • se reduc suprafetele de terenuri ocupate de depozitele de deseuri si se elimina costurile depozitarii reziduurilor – prin reducerea cantitatilor de deseuri depozitate in gropile de gunoi, creste suprafata terenurilor recuperate care pot fi transformate in zone impadurite, suprafete agricole, parcuri etc.

Comportamentul fiecaruia dintre noi afecteaza mediul in care traim. Fiecare dintre noi contribuim zilnic, inevitabil, la crearea de deseuri menajere, dar putem reduce efectele negative pe care acestea le au asupra tuturor.

Nu uita!
Misiunea ta este foarte simpla: nu arunca nimic din ceea ce poate fi reciclat!

Protejeaza mediul inconjurator si invita-i pe toti cei din jurul tau sa iti urmeze exemplul!

web design e-afacere

© PRAIS Corporate Communications, 2009