• Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

    Get Adobe Flash player

Reciclare plastic

PLASTICUL

ISTORIC

Plasticul confectionat de om a fost descoperit pentru prima data de catre Alexander Parkes, in 1862, la Londra. Derivat din celuloza, acest material, odata incalzit, putea fi turnat in diferite forme care se pastrau dupa racirea materialului. Parkes spunea ca plasticul putea face orice lucru de care cauciucul era capabil, la un cost mult mai redus. Descoperise ceva ce putea fi transparent, dar in acelasi timp turnat in mii de forme. Imaginati-va ca fibrele covorului din camera voastra au fost odata sticle din plastic! Urmarind schema din dreapta va puteti explica acest lucru...

DE CE AR TREBUI SA RECICLAM PLASTICUL?

  • Economisim resurse naturale. Productia de plastic utilizeaza 8% din productia de petrol a globului.
  • Reducem consumul de energie. Prin reciclarea unei singure sticle din plastic salvam energia care ar putea tine aprins un bec timp de 6 ore.
  • Reducem cantitatea de gunoi solid care ajunge la gropile de gunoi.
  • Reducem emisiile de substante chimice nocive in aer.

1

Cea mai mare parte a produselor din plastic sunt obtinute din petrol, o resursa naturala limitata. Recicland produsele si ambalajele din plastic ajutam la conservarea resurselor naturale de petrol.

2

Plasticul este utilizat foarte mult pentru realizarea de produse si ambalaje, intrucat are avantajul de a fi mai usor, mai rezistent si reciclabil.

3

Pot fi reciclate foarte multe deseuri de ambalaje din plastic: sticle PET, borcane, farfurii, caserole, pungi etc.

4

Deseurile de ambalaje din plastic trebuie colectate in containere separate, fara a fi amestecate cu alte tipuri de deseuri.

5

Dupa colectare, deseurile de ambalaje din plastic sunt transportate la fabricile de reciclare a plasticului unde, dupa spalare si indepartarea impuritatilor (lipici sau etichete), sunt taiate in bucati.

6

Deseurile de ambalaje din plastic sunt transformate in fulgi de plastic din care se fabrica diverse produse.

7

Fibrele pentru covoare sau pentru confectii, materialul de umplutura pentru perne, pentru jucariile de plus, ambalaje din plastic, carcasele pentru casete si cd-uri, accesoriile pentru birou - sunt doar cateva exemple de produse obtinute din deseurile de plastic colectate.

Nu uitati!
Produsele din plastic care sunt aruncate si ajung in gropile de gunoi nu se descompun niciodata!

web design e-afacere

© PRAIS Corporate Communications, 2009