• Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

    Get Adobe Flash player

reciclare aparate electrice electronice electrocasnice

APARATE
ELECTRICE, ELECTRONICE SI ELECTROCASNICE

ISTORIC

Aparatele electrice, electronice si electrocasnice reprezinta inventii recente, dar cu o dezvoltare spectaculoasa. Acum 100 de ani calculatorul nu exista nici macar in literatura stiintifico-fantastica, iar astazi utilizarea lui, navigarea pe internet si jocurile in retea sunt la indemana celor mai multi dintre noi.

DE CE AR TREBUI SA RECICLAM APARATE ELECTRICE, ELECTRONICE SI ELECTROCASNICE?

  • Aceste aparate contin adesea materiale utile cum ar fi metale pretioase, sticla si plastic, care ar trebui recuperate si nu aruncate la intamplare.
  • Unele componente din majoritatea acestor produse contin materiale periculoase precum plumb, mercur, arsen si cadmiu. Aceste substante toxice nu reprezinta o problema pentru cei care utilizeaza aparatele, insa pot provoca probleme mediului daca sunt aruncate laolalta cu alte deseuri.

1

Durata de viata utila a unui computer personal s-a redus de la patru sau cinci ani la doi ani. Masinile de spalat, televizoarele, cuptoarele cu microunde, aspiratoarele, telefoanele mobile si calculatoarele reprezinta deseuri electronice.

2

Odata stricate, arse sau neutilizabile, produsele de acest fel pot fi returnate la punctele de colectare amenajate, urmand ca apoi sa fie trimise la centrele speciale de refolosire, recuperare si reciclare.

3

In procesul de reciclare, aparatura este sortata in functie de tip. Fiecare aparat este dezasamblat in parti componente, materiale plastice si metale si se pregateste totul pentru extragerea materiilor prime.

Reciclarea aparatelor electronice, electrice si electrocasnice elimina materialele periculoase din deseuri si faciliteaza recuperarea de resurse.

web design e-afacere

© PRAIS Corporate Communications, 2009